Cannabis/Hash

HashCannabis (hamp) er en planteslægt. Cannabis er også fællesbetegnelsen for rusmidlerne som bliver fremstilet af disse planter, nærmere bestemt af arterne indica og sativa. De almindeligste rusmidler fra disse planter er hash, marihuana og hasholie.

Indtagelse
For at opnå en rus, skal man indtage cannabis ved at ryge det eller indtage det oralt. Ved rygning er den mest foretrukne måde at indtage cannabis på en joint (Skunk/Pot/Hasholie/Ryst, enten et cannabisprodukt eller flere, med eller uden tobak). Ved spisning går der en længere periode mellem indtagelse og rusens indtrædelse. De fleste foretrækker at ryge det, da det er nemmere at dosere. For at optage THC bedst mulig ved oral indtagelse, skal man indtage det sammen med fedtstof. Det kunne f.eks. være i en kage. Man skal dog være opmærksom på, at rusen kan virke meget voldsom ved oral indtagelse. De almindelige former af Cannabis er marihuana, hash og hasholie. I Danmark er der tradition for at der bliver røget mest hash, i modsætning til Amerika hvor Pot/skunk er mest populært. Der er mange forskellige måde at ryge cannabis på. I Danmark er de foretrækne måder at ryge cannabis på ved Bong, Tjubang og Joint.

Cannabis ordliste

Skunk – Tørret Blomsterskud fra en hun-plante, med højt indhold af THC. Farven er ofte grøn, og lugter af en blanding af hø og muggen græs.

Nol – Hasholie

Vaporizer – Vaporising er meget anderledes end rygning, vaporizeren varmer cannabis produktet op og frigør derved de aktive egenskaber som gør en skæv, som ren, klar og naturlig damp.

Blunt – En blunt er en joint, hvor papiret er erstattet af cigarblade med cigar. Ofte er der tilsat smag)

Phillies – Cigarillos, miniblint eller blunt er en cigar med smag.

Grinder – Redskab som bruges til knuse plade/skud, så det kan kan ryges.

Jointrør – Rør som bruges i stedet for filter i en Joint.

Troldmand – en joint med to slags cannabis i(ikke nol).

Pind – er et slang for joint.

Stødtand -Slang for en Joint.

Spliff – Jamicansk ord for en konisk joint, oftest indeholdende pot.

Skole-joint’ – Det vil sige en cigaret hvor man skiftet filter og har tømt for tobak og puttet sit mix ned i.

Ganja – Jamaicansk ord for cannabis, betyder “the tree of jah” (jah = gud). Altså guds træ eller plante, den hellige plante.

kilde: wikepedia

Se vores narkotest hashtest her.